• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Andere data voor New York Fashion Week: Men’s

Andere data voor New York Fashion Week: Men’s

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De manneneditie van New York Fashion Week is aangepast: het evenement heeft de data verschoven. Oorspronkelijk stond de New York Fashion Week: Men’s gepland van 28 januari tot en met 31 januari 2016, maar die data zijn nu verschoven naar 1 februari tot en met 4 februari 2016.

De aanpassing is gedaan om de manneneditie beter te laten aansluiten op de Europese fashionweeks voor mannenmode, die op 30 januari eindigen in Parijs. "Met de komst van de mannen- en vrouwenshows en de planning in Europa, verschuiven we onze data om het maximum aantal retailers en uitgevers tegemoet te komen," laat Mark Beckham, de zakelijk directeur van de Fashion Week voor de CFDA, aan WWD weten.

Door de aanpassing moest er ook gezocht worden naar een andere locatie, omdat het Skylight Clarkson Square op de nieuw gekozen data bezet was. CFDA heeft samengewerkt met de Skylight Group om een alternatief te vinden, en dat is gelukt: een ruimte van 6.500 vierkante meter, een block away van de oorspronkelijke locatie, en dus nog groter ook.

De drie locaties bieden een ruimte voor 400 deelnemers, een ruimte voor 230 deelnemers en een ruimte voor opkomende ontwerpers, gesponsord door Dockers. Volgens Beckham zullen alle belangrijke sponsors terugkeren, waaronder Amazon Fashion, Cadillac en Shinola. Deelnemers ontvangen op 2 november een handleiding en het officiële schema volgt eind december. Naar verwachting zullen er 51 shows worden gegeven, vergelijkbaar met vorig seizoen.

Door het nieuwe schema sluit de manneneditie van New York Fashion Week niet meer aan bij de herenkledingbeurzen. Project en Mrket staan gepland voor 24 tot en met 26 januari, terwijl Capsule en Liberty ingeroosterd zijn voor 26 tot en met 28 januari. Om conflicten met mannenshows in Parijs te vermijden, was er geen andere keuze dan het schema te veranderen, aldus de organisatie.

New York Fashion Week