• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gerry Weber neemt Hallhuber over

Gerry Weber neemt Hallhuber over

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Duitse Gerry Weber heeft aangekondigd de Fashion Group Hallhuber te kopen. Als onderdeel van de nieuwe expansiestrategie zal Gerry Weber terugkomen op de mannenmodemarkt, zo liet het bedrijf weten.

Gerry Weber International AG neemt alle aandelen over van modebedrijf Hallhuber. De prijs is niet bekend gemaakt, maar de overname zal vermoedelijk worden gefinancierd worden door het verhogen van de langlopende schulden.

Bestuurslid David Frink heeft tevens aan Duitse dagblad Handelsblatt laten weten dat Gerry Weber plannen heeft om een mannenmodemerk te kopen, maar liet nog geen namen vallen. In 2009 stopte het merk met mannenmode om zich te richten op dameskleding.

Het in München gevestigde Hallhuber heeft twee merken onder zijn hoede: Hallhuber en Hallhuber Donna. Beide merken zullen als opzichzelfstaande merken doorgaan bij de Gerry Weber Group. In 2013 had Hallhuber een omzet van 109,2 miljoen euro en boekte het een winst voor aftrek van belastingen van 9,5 miljoen euro. Voor dit jaar wordt een omzet van 140 miljoen euro verwacht met een winst van 14 miljoen euro. Analisten verwachten dat Gerry Weber in 2014 een totale omzet van 865 miljoen euro boekt.

Hallhuber heeft 1.500 medewerkers en heeft 94 winkels. Daarnaast zijn er ook 12 outletwinkels en 113 concessies in 6 landen. 82 procent van de verkoop komt echter uit Duitsland.

Gerry Weber