• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Global Fashion Group haalt 150 miljoen euro op

Global Fashion Group haalt 150 miljoen euro op

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In een nieuwe financieringsronde heeft Global Fashion Group een bedrag van 150 miljoen euro opgehaald. Het mode e-commercebedrijf, dat onder andere Rocket Internet en Kinnevik tot zijn aandeelhouders mag rekenen, heeft momenteel een waarde van 3,1 miljard euro (29 miljard Zweedse kroon). Dat heeft Rocket Internet bekend gemaakt.

Global Fashion Group bestaat uit vijf online modewinkels buiten Europa in Rusland, India, Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië. Vorig jaar werd het bedrijf nog geschat op 2,7 miljard euro (24,9 miljard Zweedse kroon). Verwacht wordt dat de groep binnenkort de stap naar de beurs maakt.

De opbrengst van de financieringsronde zal gebruikt worden om warehousing, marketing en productontwikkeling te ontwikkelen. Daarnaast heeft de groep ook twee nieuwe online modebedrijven aan zijn portfolio toegevoegd: het surf- en skate e-commerce bedrijf Kanui en webwinkel Tricae, dat zich richt op kinder- en babykleding. Beide webwinkels zullen onderdeel worden de Zuid-Amerikaanse tak van de Global Fashion Group, Dafiti.

Kinnevik investeerde 37 miljoen euro (347 miljoen Zweedse kroon) in de financieringsronde en zal vanaf nu 25 procent van Global Fashion Group in handen hebben, tegenover 25,4 procent in april. Rocket Internet legde 49 miljoen euro (459 miljoen Zweedse kroon) in en bezit nu 21,9 procent van het bedrijf, een daling van 1,1 procent ten opzichte van twee maanden geleden.

Global Fashion Group