• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Steve Madden ziet omzet met 5,5 procent stijgen in Q3

Steve Madden ziet omzet met 5,5 procent stijgen in Q3

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het gaat goed met het Amerikaanse schoenen- en accessoirelabel Steve Madden. Het merk, dat onlangs werd aangeklaagd door Stella McCartney, rapporteerde in het derde kwartaal een omzetgroei van 5,5 procent tot 413,5 miljoen dollar (374,7 miljoen euro). Dat meldt Footwearnews.com.

Steve Madden boekte in het derde kwartaal een retailomzet van 56,4 miljoen dollar (51,1 miljoen euro), een stijging van 11,2 procent ten opzichte van 48,7 miljoen dollar (44,1 miljoen euro) in dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit groothandelsactiviteiten steeg van 343,3 miljoen dollar (311 miljoen euro) naar 357 miljoen dollar (323,5 miljoen euro).

“We zijn erg tevreden met de behaalde resultaten in het derde kwartaal. Onze retailactiviteiten blijven profiteren van een aantal groeiende categorieën,” zo zegt Ed Rosenfeld, Steve Madden CEO en voorzitter, in een verklaring. “Open schoenen, die het het hele jaar door al goed doen, nemen daarin het voortouw. Sandalen hebben tot en met september ook erg goed gepresteerd, mede door het ongebruikelijk warme weer.” Volgens Rosenfeld heeft het bedrijf afgelopen maanden bovendien geprofiteerd van de recente overname van schoenenmerk Dolce Vita.

Tijdens het derde kwartaal opende Steve Madden vier winkels, waarvan twee in Canada, één in Mexico en een outlet in de Verenigde Staten. Momenteel heeft het bedrijf 165 winkels wereldwijd. Het schoenenmerk verwacht aan het einde van dit boekjaar uit te komen op een totale omzetstijging van 6 tot 7 procent ten opzichte van 2014.

Steve Madden