• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tod's koopt Roger Vivier voor 415 miljoen euro

Tod's koopt Roger Vivier voor 415 miljoen euro

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Italiaanse luxemerk Tod's SpA heeft Roger Vivier overgenomen voor 415 miljoen euro. Het bedrijf, dat ook eigenaar is van de luxe sportmerken Fay en Hogan, was al licentiehouder van Roger Vivier. Tod´s neemt Roger Vivier over van Gousson Consultadoria e Marketing Srl, het bedrijf dat Tod´s CEO Diego Della Valle samen met zijn broer Andrea heeft opgericht. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Volgens Tod's CFO Emilio Marcellari is de overname geen verrassing voor het bedrijf. “Deze overeenkomst voegt strategische waarde toe aan ons bedrijf en is een versterking voor het merkenportfolio. Op deze manier heben we de volledige controle, en hebben we niet langer te maken met de onzekerheden die we hadden als licentiehouder,” vertelde Marcellari aan Women´s Wear Daily (WWD).

Als onderdeel van de overeenkomst, moet Gousson 207,5 miljoen euro investeren in Tod´s door het aankopen van aandelen. De reden hiervoor is om de effecten van de overname op de financiële positie van het bedrijf te verminderen. De prijs bedraagt op dit moment 83,53 euro per aandeel, wat 4,42 euro hoger is dan de vorige beursprijs. Marcellari verwacht dat de groep het financiële jaar 2015 zal afsluiten met een positieve balans van 100 miljoen euro.

Roger Vivier wordt op dit moment verkocht bij 31 eigen winkels en 4 franchises. In 2014 bedroeg de omzet van het merk 127 miljoen euro. In de eerste negen maanden van dit boekjaar droeg het bedrijf voor 14,2 procent bij aan de omzet van de Tod´s groep. Het merk realiseerde in deze periode een omzet van 112,1 miljoen euro: een stijging van 20,1 procent procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Roger Vivier
Tod's