• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Nieuwe modeprijs in Nederland: Joke Veeze Award

Nieuwe modeprijs in Nederland: Joke Veeze Award

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vanaf 2015 komt er een nieuwe modeprijs bij in het Nederlandse modelandschap: de Joke Veeze Award. De prijs zal jaarlijks worden uitgereikt en richt zich op studenten van modeacademies, fotoacademies, fotografieopleidingen en kunstacademies als recent afgestudeerden. De prijs zal ieder jaar een andere invalshoek hebben: fotografie, styling, ontwerp of bloggen.

Dit jaar heeft de modeprijs het thema ‘Water’. Deelnemers krijgen de opdracht om een serie van minimaal twee en maximaal vijf foto’s te maken voor een avantgardistisch modemagazine. Inzenden is mogelijk tot uiterlijk 31 maart 2015, waarna de winnaar op 30 mei bekend zal worden gemaakt. De genomineerden zullen van 14 tot en met 21 juni te bewonderen zijn op een speciale expositie tijdens het FotoFestival Naarden.

De winnaar van de Joke Veeze Award krijgt een geldprijs van 3.500 euro. Dit jaar bestaat de jury uit galeriehouder Eduard Planting (tevens hoofdcurator van het FotoFestival Naarden), fotograaf Eric van den Elsen en modestylist Frans Ankoné.

De Joke Veeze Foundation is in 2013 opgericht, na het overlijden van Joke Veeze, oud-directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. Na haar overlijden is haar grote modecollectie geveild en de opbrengst is ondergebracht in een stichting ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde studenten (fotografie, styling en ontwerp).

Joke Veeze Award