• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Ontwerpster Marlies Dekkers legt visie over feminisme vast op film

Ontwerpster Marlies Dekkers legt visie over feminisme vast op film

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Beeld: Marlies Dekkers

Na het ontwerpen van lingerie en het schrijven van korte verhalen heeft Marlies Dekkers nu ook een korte film gelanceerd ter ere van haar 50e verjaardag.

Dekkers´ film is getiteld ´The Awakening´ en gaat over de visie van de ontwerpster over feminisme. “Samen kunnen we de stereotypes die onze maatschappij al te lang hebben misleid ontkrachten: dat vrouwen niet de vaardigheden, intelligentie of moed hebben om dingen te bereiken,” stelt Dekkers. “Uiteindelijk moeten wij vrouwen zelf zorgen voor voortgang. We zijn de derde beweging: vrouwen die vooruit gaan.”

Voor ´The Awakening´ heeft Dekkers samengewerkt met de creatieve studio Cloudfactory. “The Awakening gaat niet over de collecties van Marlies of over haar toekomstplannen, het gaat over feminisme. Toen we het script voor de film lazen, werden we erg aangetrokken tot het motiverende verhaal. Dit is iets waar we absoluut onderdeel van wilden uitmaken,” vertelt een woordvoerder van Cloudfactory in een persbericht.

Het script voor ´The Awakening´ werd geschreven door de Nederlandse filmmaker Daniel Nogueira, die de film ook heeft geregisseerd. De film kan zowel worden bekeken op de website van Dekkers als die van Nogueira.


Marlies Dekkers