• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Catwalktrends vanuit New York Fashion Week Voorjaar/Zomer 2016

Belangrijke Catwalktrends vanuit New York Fashion Week Voorjaar/Zomer 2016

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Met de voorjaar/zomer 2016 ready-to-wear shows in volle gang, zijn de experts van Trendstop druk bezig de nieuwste trends vers van de catwalks aan u te presenteren. Het Fashion Week seizoen ging officieel in New York van start en trok duizenden journalisten, inkopers en branchegenoten naar het centrum van Manhattan. Op de catwalks toonden de voorjaar/zomer 2016 collecties frisse ontwerpeigenschappen die commerciëler waren dan voorheen; invloedrijke ontwerpers kozen ditmaal voor sensueel zijde en romantische silhouetten. Deze week kunnen de lezers van FashionUnited drie New Yorkse ontwerpers ontdekken die door de redacteuren van Trendstop zijn geselecteerd om hun opvallend inspirerende en trendsettende damesmode collecties.

The Otherworldly Wanderer 3.1 Phillip Lim

Met de viering van het tienjarig bestaan van het merk, liet 3.1 Philip Lim een aantal van de meer complexe motieven achterwege en koos voor romantiek en vrouwelijkheid. Modellen adopteerden de uitstraling van The Otherworldly Wanderer - de onwereldse zwerver - met speelse geweven bloemmotieven, satijnen bomberjacks en Oosterse wikkelrokken, doordrenkt met utilitaire tinten khaki, olijf en caramel.

Kick of Cool Jil Sander Navy

Sander’s diffusionlijn voor voorjaar/zomer 2016 is jeugdig en fris, met een energieke, sportieve draai aan de kenmerkende eigenschappen van het merk. Grote lappen sportieve colour blocking worden gecombineerd met brede strepen om het palette van monochrome en primaire kleuren op te schudden. Daarnaast worden meerdere lagen over elkaar gedragen voor meer volume en maken scherpe schuin-afgesneden zomen hun opwachting.

Patriotic Parade Marc Jacobs

Voor voorjaar/zomer 2016 baseert Marc Jacobs zich op zijn liefde voor alles wat typisch Amerikaans is, met rijkelijk gebruik van rood, wit, blauw. Een grote reeks Amerikaanse elementen overheerste, met het motief van de Amerikaanse vlag, rodeo-achtige franjes en grote Varsity jack, en ook een moderne versie van het prairie ruitje.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Spring/Summer 2015 New York Catwalk Trend Edit van Trendstop, met essentiële catwalktrends op het gebied van collecties, kleur, stoffen, prints en motieven, kleding, accessoires en schoenen. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: 3.1 Phillip Lim, Jil Sander Navy, Marc Jacobs Voorjaar/Zomer 2016.

Trendstop