• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Eerste hbo-opleiding voor e-commerce professionals van start

Eerste hbo-opleiding voor e-commerce professionals van start

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

In augustus 2015 start er een nieuwe hbo-opleiding voor e-commerce professionals. Initiatiefnemer is Hogeschool Tio, die samen met de e-Academy van Thuiswinkel.org de nieuwe opleiding ‘E-commerce Marketing Sales’ heeft opzet. Dat meldt Twinkle.

De particuliere Hogeschool heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Hengelo. De onderwijsinstelling heeft de opleiding zelf bedacht. “We spelen in op de grootste ontwikkeling in het huidige bedrijfsleven,” zegt directeur Mark Duthler. In het ontwikkelingstraject werd er contact gelegd met Jori Abraham van Thuiswinkel.org. Inmiddels is Abraham aan de opleiding verbonden als lector en draagt hij bij aan curriculumontwikkeling, de onderzoeksagenda en onderstreept hij de positionering naar de markt.

Naar verwachting zullen er 60 tot 70 studenten na de zomer starten met de nieuwe Hbo-opleiding. Ze kunnen vakken verwachten op gebieden als SEO, SEA, contentmarketing, online communicatie, grafisch design en webtechonologie.

“Veel onderwerpen komen ook aan de orde in hbo-opleidingen commerciële economie, maar wij leggen meer en beter de nadruk op e-commerce. Dat wordt elders nog onderschat,” licht Duthler toe.

Er is nog geen accreditatie voor de opleiding, maar volgens Duthler komt die er in augustus zeker. De directeur verwacht dat het aantal inschrijvingen in 2018 zal oplopen tot 200. “Er zullen meer e-commerce gerichte opleidingen komen. Die zullen indirect reclame voor ons gaan maken.”

E-commerce
hogeschool tio