• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Hoogtepunten van Paris Fashion Week voor mannenmode

Hoogtepunten van Paris Fashion Week voor mannenmode

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |TERUGBLIK

De Japanse ontwerper Janya Watanabe weet wel hoe hij de aandacht van de pers kan krijgen. Tijdens de Parijse mannenmodeweek showde hij een collectie in het centrum voor Immigratie in Parijs, maar zijn collectie bevatte behoorlijk wat Afrikaanse elementen - denk Masai-kettingen, houten maskers en speren. Maar geen enkel model met een donkere huidskleur. De ontwerper krijgt nu de kritiek dat hij kolonialisme ophemelt.

Ook Hedi Slimane presenteerde een veel besproken show voor Saint Laurent, tijdens Paris Fashion Week. Dit keer: Los Angeles grunge, zonder het chique element. Hij liet zich inspireren door Billy Al Bengston, een kunstenaar uit Venice Beach California. Dat uitte zich in bomber jacks, bloemen- en dierenprints. Slimane houdt nog steeds van strakke jeans, vooral met kapote knieën. Opvallend: er waren geen korte mouwen of korte broeken voor de mannen. Je zou bijna vergeten dat het de presentatie voor de nieuwe zomercollectie was. Misschien is Slimane's collectie voor Saint Laurent meer geschikt voor consumenten die pas tot leven komen als de zon al onder is?

Olivier Rousteing, creatief directeur bij Balmain, toonde voor het eerst een mannenmodeshow. "Ik wil mijn generatie aanspreken, dat het het belangrijkste doel voor mij als ontwerper," zei hij. Hij showde een praktische look met veel safari-invloeden, leer, laagjes en sportelementen. Er waren geplooide knieën, gladiator sandalen en een overvloed aan details.

Afrikaanse invloeden tijdens PFW

Nile Rodgers - discokoning en mede-oprichter van de jaren zeventig band Chic - trakteerde het publiek bij de Louis Vuitton show met mannenmode voor de zomer van 2016 op een live optreden. "Ik hoop dat jullie de muziek hot vinden, omdat de kleding hot is," zei hij bij de show. De collectie zelf had invloeden uit Zuidoost-Azië. Louis Vuittons mannenmodeontwerper Kim Jones reisde de wereld rond en ontdekte dat traditionele kleding van de Lahu stam uit Thailand eigenlijk veel weg heeft van de moderne sportkleding. Zo leek het klassieke Thaise borduurwerk op varsity style jackets bijna rechtstreeks van een Amerikaanse Ivy Legue universiteit te komen.

Givenchy-ontwerper Roccardo Tisci voegde eigenwijs zijn favoriete vrouwelijke muses toe aan de mannenmodeshow. Dit seizoen zijn dat Naomi Cambell, Candice Swanepoel, Joan Smalls en Adriana Lima. Campbell liep in een zwarte met houden blazer, bh, string en een paar hoge laarzen. De mannen leken Jezus te hebben gevonden. Zijn beeld was te zien op T-shirts, sweatshirts en overalls.

junimannenmode
MANNENMODE
Paris Fashion Week
PFW