• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mart Visser ontwerpt plus size voor V&D

Mart Visser ontwerpt plus size voor V&D

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Als Mart Visser in de V&D was zag hij vrouwen met een maatje meer, die behoefte hadden aan stijlvolle mode. Daarom besloten de couturier en het warenhuis om de maatvoering van de Mart Visser The Collection Clear Classic uit te breiden tot en met maat 52. Edith Dohmen, stylist en blogger van Stylehasnosize.com, hielp een handje.

Visser maakt al enkele seizoenen een damesmodecollectie voor het noodlijdende warenhuis. Het begon met een jassencollectie, maar al snel volgde een volledige lijn. Vanaf 2012 heeft de ontwerper ook shop-in-shops in V&D-filialen.

Vijf items uit de Mart Visser The Collection Clear Classics zijn nu ook verkrijgbaar in de maten 48, 50 en 52. De collectie bestaat uit vrouwelijke en flatterende jersey jurken, een top en een rok in opvallende grafische prints. De klassieke kleurencombinatie van zwart en roomwit moet consumenten volgens Visser modieus en stijlvol staan.

"Bij de totstandkoming van deze collectie is extra aandacht uitgegaan naar een mooie pasvorm en materiaalkeuze. Ik denk dat ik met deze collectie aan veel vraag van Nederlandse vrouwen voldoe,” zegt Visser in een persbericht. Edith Dohmen, die ook een tijdje een eigen modelijn, voor in between vrouwen, met maat 42 tot 48, had, vult aan: "Iedere vrouw heeft het recht er goed uit te zien en elke vrouw mag gezien worden. Er is in Nederland behoefte aan meer modieuze kleding voor een maatje meer. Ik vind het geweldig dat Mart Visser zijn collectie bij V&D heeft uitgebreid met grotere maten.”

V&D en Mart Visser breiden uit met grote maten

Visser en Dohmen zoeken nog een muze voor hun collectie. Plus-size dames kunnen tot en met zondag 15 maart deelnemen aan de Maxi Muze zoektocht door een foto van zichzelf te uploaden via Vd.nl/maximuze. Op dinsdag 17 maart maken Visser en Dohmen de vijf deelnemers bekend die in strijd zijn voor de titel Maxi Muze. Naast een fotoshoot met Dohmen en Visser krijgen deze vijf dames een outfit van Mart Visser The Collection. Na de fotoshoot wordt de winnares gekozen die het model staat voor de najaarscampagne van The Mart Visser The Maxi Collection.

Mart Visser The Maxi Collection is vanaf 2 maart verkrijgbaar in dertien V&D winkels en online op Vd.nl.

Edith Dohmen
Mart Visser
V&D