• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nieuwe koers voor zeilmerk North Sails Apparel

Nieuwe koers voor zeilmerk North Sails Apparel

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Door een fusie van alle North Sails gerelateerde bedrijven, waaronder kledinglicentiehouder Tomasoni, ziet het Italiaanse zeilmerk North Sails Apparel de kans om te opereren als één merk. Tijdens de modebeurs Pitti Uomo in Florence gaat North Sails, met Eric Bijlsma, voormalig topman en eigenaar van Scotch & Soda, aan het roer als CEO, de nieuwe koers presenteren.

Tijdens Pitti Uomo gaat North Sails drie nieuwe kledinglijnen lanceren: North Sails Black, North Sails Deep Blue en North Sails Ocean Blue. Met deze drie lijnen wil het merk alle mannen tussen de 16 en 80 jaar bedienen.

De Black-lijn zal de exclusiefste lijn worden, die wordt verkocht bij een paar selecte modewinkels wereldwijd. De lijn is mannelijk en clean, maar niet minimalistisch. Deep Blue is vooral preppy. Ocean Blue staat in het teken van rebellie en is geïnspireerd op de vroegere surf scene.

Naast deze drie lijnen gaat North Sails een reeks niet-seizoensgebonden artikelen uitbrengen. Wat voor items of accessoires dat zullen zijn heeft het merk nog niet bekend gemaakt. Het bedrijf preekt van 'iconen die essentieel zijn in de garderobe van ieder mens'.

Ex-Scotch & Soda topman Eric Bijlsma presenteert nieuwe koers voor North Sails

CEO Eric Bijlsma zegt in een persbericht dat innovaties belangrijk zijn voor het merk. "Onze zeilmakers zijn ambachtslieden en maken eerlijke producten. Ze zijn winnaars en ze willen altijd beter presteren. Ze volgen daarom niet per se de gebaande paden. Ze houden van zeilen en het buitenleven. Ze zijn zich bewust van de schoonheid van hun omgeving en vooral van de dingen die ze maken. Deze passies en vaardigheden kenmerken de nieuwe lijnen."

Bijlsma was lange tijd betrokken bij Scotch & Soda. Samen met Joep Krouwels en Patrick Munsters kocht hij het label in 2001 van oprichter Laurent Hompes. Tien jaar later verkocht het drietal het merk aan Sun Capital.

In oktober kocht Oakley Capital Private Equity het label Tomasoni, het bedrijf met de licentie voor North Sails kleding. Ook Bijlsma investeerde in North Sails. Hij nam toen meteen de rol van CEO op zich.

eric bijlsma
noth sails apparel