• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ralph Lauren start met verkoop technologisch sportshirt

Ralph Lauren start met verkoop technologisch sportshirt

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nadat vorig jaar de ballenjongens op het US Open tennis toernooi als eersten het PoloTech Shirt van Ralph Lauren mochten testen, is het kledingstuk dat beweging meet vanaf morgen ook voor de gewone man te koop.

Het shirt is uitgerust met sensoren die zich dicht op het lichaam bevinden en nauwkeurig meten hoe iemand beweegt en hoe zijn hartslag en ademhaling zich gedragen tijdens de inspanning. Alle verzamelde informatie wordt vervolgens via Bluetooth naar de Ralph Lauren iOs app gestuurd.

Wat dit shirt onderscheidt van andere kleding met bewegingssensoren, is de bijbehorende app die niet alleen een overzicht weergeeft van je work-out maar tegelijk ook suggesties voor verbetering aandraagt. De prestatie die je levert tijdens het sporten bepaalt hoe intens je de volgende keer zou moeten bewegen, en in de app zijn videos beschikbaar die je op ideeën brengen.

David Lauren, vice president adverteren, marketing en communicatie bij Ralph Lauren, vertelde in een interview met The Verge dat dit slechts het begin is. Uiteindelijk zal het shirt in verschillende materialen en modellen uitgebracht worden.

Het PoloTech Shirt is voor 250 euro verkrijgbaar via de website van Ralph Lauren en in hun winkels in New York en op het US Open terrein.

polotech shirt
Ralph Lauren