• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Decathlon tekent huurcontract grootste sportwinkel in Nederland

Decathlon tekent huurcontract grootste sportwinkel in Nederland

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het zat Decathlon de afgelopen jaren niet mee, maar nu heeft de keten een huurcontract getekend voor de grootste binnenstedelijke sportwinkel in Nederland. Het betreft een winkelpand aan de Coolsingel in Rotterdam, dat verhuurd wordt door Rabo Vastgoedgroep. Dat meldt Vastgoedjournaal.nl.

De nieuwe vestiging in de Cool63 heeft een winkeloppervlakte van 5.000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. De ingang bevindt zich op de hoek van de Kruiskade en de Coolsingel. Naar verwachting zal de Decathlon-winkel in het tweede kwartaal van 2016 zijn deuren openen. In de winkel zal de retailer sportproducten aanbieden voor 65 verschillende sporten.

Er is een langjarige huurovereenkomst gesloten tussen beide partijen. Het is de bedoeling dat de komst van Decathlon het winkelgebied rond de Coolsingel gaat versterken. “Decathlon is een grote publiekstrekker voor de Coolsingel en daarmee een belangrijke aanjager voor het gebied,” vertelt Mischa Molsbergen, projectdirecteur van Cool63 aan Vastgoedjournaal.nl.

Cool63 is begin 2015 opgeleverd en biedt in totaal 15.000 vierkante meter winkeloppervlakte en horecaruimte. Daarnaast is er ook nog 5.000 vierkante meter kantoorruimte en 15 stadsvilla’s.

Decathlon heeft moeite om terrein te winnen in Nederland. Zo werd de komst van Decathlon in Arnhem-Zuid lange tijd vertraagd door klagende retailers van het nabijgelegen winkelcentrum Kronenburg. Maar in Schiedam en Roermond stak de gemeente een stokje voor de komst van de sportketen. Zelfs de Provinciale Staten van Zuid-Holland dwarsboomden de plannen voor een Decathlon-winkel in Den Haag. De gemeente Middelburg zag de komst van de sportketen gelukkig wel zitten. Ook zijn er al winkels open in Amsterdam, Apeldoorn, Berst, Leeuwarden en Kerkrade. Op 25 november opent de keten ook een vestiging in Breda.

Decathlon is de grootste sportretailer ter wereld en heeft meer dan 900 winkels in 24 landen.

De