• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Rinsma: terug naar de herenmode

Rinsma: terug naar de herenmode

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In het Friese Gorredijk heeft herenmodezaak De Heeren van Rinsma na twee jaar voorbereidingstijd haar deuren geopend. Een zaak die jarenlang bekend stond als damesmodezaak. Met de nieuwe winkel gaat het familiebedrijf nu terug naar de herenmode.

Wat in 1888 begon als een kleine herenmodezaak, heeft de jaren erna bekend gestaan als grote damesmodezaak. Door problemen met de opvolging na de tweede generatie Rinsma, werd door de derde generatie besloten om zich te gaan richten op vrouwenmode. Hierdoor kreeg Rinsma Fashion niet alleen regionale bekendheid, maar werd het één van de grootste vrouwenmodewinkels van Nederland. ‘’De laatste jaren werd ons wel vaak gevraagd waarom we geen herenmode verkochten. Nou, nu gaan we eindelijk terug naar die traditie,’’ vertelt eigenaar Sake Rinsma.

Terug dus naar de roots. Terug naar de herenmode en het vakmanschap van vijf generaties geleden. Mannen worden gekleed naar elke gelegenheid. Maar naast het traditionele staat ook het moderne centraal. ‘’Wij combineren wat goed en vertrouwd is - de service, de beste aandacht en gastvrijheid - met nieuwe invloeden van andere branches, webwinkelen en het van winkelen een uitje maken. Het moderne dus,’’ zegt Rinsma. ‘’Daar zit hem het succes ook in.’’

Naast de naamsbekendheid als damesmodezaak en de combinatie van traditioneel en modern, helpt ook de sfeer van de pas geopende herenmodezaak mee aan het succes. Een open haard, koffiebar, biljart en gratis wifi; alles wat de moderne man nodig heeft tijdens een dagje winkelen. De eigenaren van De Heeren van Rinsma hebben al vanaf het begin een duidelijk doel voor ogen: het kleden van een moderne man tussen 18 en 88 jaar op een aansprekende manier. Het winkelen moet voor mannen gezellig, leuk en makkelijk zijn. ‘’Wij hopen een plek te hebben gecreërd waar de modebewuste man weer gewoon even man kan zijn,” vertelt eigenaar Rinsma.

de heeren van rinsma
Herenmode
rinsma