• Home
  • V1
  • Columns
  • Lacroix aan de slag voor Schiaperelli

Lacroix aan de slag voor Schiaperelli

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modehuis Schiaperelli wordt nieuw leven ingeblazen door

niemand minder dan Christian Lacroix. De couturier die sinds het faillissement van zijn modehuis in 2009 zich vooral concentreerde op het ontwerpen van interieurs en ballet- en operakostuums is door Diego Della Valle gevraagd eenmalig een 15-delige couturecollectie voor Schiaperelli te ontwerpen.

Diego Della Valle, eigenaar van modegroep Tod's, kocht de rechten op de naam van Elsa Schiaperelli in 2007. De herlancering van het merk werd al veel eerder verwacht, zo zou vorig jaar september een creatief directeur bekend worden gemaakt, maar dat is vervolgens uitgesteld tot "juni of juli" dit jaar.

Inmiddels zijn tal van namen in verband gebracht met de positie, van Giles Deacon (al in 2007), tot Olivier Theyskens, John Galliano, Erdem Moralioglu, Nicolas Ghesquière en meest recent Marco Zannini.

Elsa Schiaperelli (1890 - 1973) was in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw wereldberoemd met haar eigenzinnige mode. Het felle shocking pink of hot pink was 'haar' kleur. Naast mode, truien met trompe l'oeileffect, ontwierp ze avant-gardistische accessoires. Wereldberoemd was haar samenwerking met kunstenaar Salvador Dali die resulteerde in de kreeftenjurk, een wit zijden avondjurk met een door Dali geschilderde kreeft op de rok, en de schoenhoed, een hooggehakte damesschoen als hoed.

Christian Lacroix
schiaperelli