• Home
  • V1
  • Columns
  • Modehuis Belaqise komt met complete collectie

Modehuis Belaqise komt met complete collectie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modehuis Belaqise breidt haar collectie voor herfst/winter

2013/2014 uit. Vorig jaar werden alleen jassen verkocht, nu zijn er ook blouses, colberts en rokken verkrijgbaar. Het huis dat vorig jaar is opgericht gaat niet uit van de traditionele confectiematen, maar heeft een eigen maatsysteem: Sheyp. Dit naar idee van Ahmed Mahla, de oprichter van het huis. Met de nieuwe collectie is ook het maatsysteem aangepast.

Hoe dit systeem is ontwikkeld? Oprichter Ahmed Mahla: “Het huidige confectiesysteem komt uit de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op het mannenfiguur, aangepast op een vrouwelijke zandloper. Nu heeft maar acht procent van de vrouwen dit figuur, waardoor kleding altijd of bij de heupen of bij de borsten niet goed past. Daarom ben ik gaan kijken naar deze verhoudingen. Het maatsysteem is dus gebaseerd op de grootte van de borsten en de grootte van je heupen en de verhoudingen hiertussen. Het idee hierachter is dat we moeten afstappen van het ideaalbeeld en kijken naar de realiteit.”

Vorig jaar begon Belaqise met de verkoop van jassen volgens het nieuwe maatsysteem. Waar klanten tegen aanliepen was de lengte van de kleding. Mahla: “De lengte van vrouwen verschilt nogal, vooral in de Randstad. Bij sommige vrouwen waren hierdoor de jassen te lang. In de komende collectie is de lengte in de maten die bij deze doelgroep horen aangepast. Klanten zijn over het algemeen blij met de aangepaste maat, omdat het vooral voor vrouwen met een grote afwijking van het zandloperfiguur lastig shoppen is.”

Prijzen van de huidige collectie jassen beginnen bij 149,95 euro. De nieuwe complete collectie van Belaqise is vanaf 15 augustus verkrijgbaar via www.belaqise.com en in de winkel in Rotterdam.

Belaqise