Amsterdam Fashion Week 1 - 11 JULY 2016

Wat is Amsterdam Fashion Week?

A msterdam Fashion Week is een halfjaarlijks mode-evenement in Amsterdam dat plaats vindt in januari en juli. Het evenement wordt georganiseerd door FashionWeek Nederland, dat sinds 2016 een initiatief is van Telegraaf Media Groep N.V.. Amsterdam Fashion Week, dat gesponsord wordt door Mercedes-Benz, is een combinatie van modeshows, off-schedule evenementen en exposities, die bezocht wordt door inkopers, nationale en internationale pers. De deelnemers zijn zowel opkomende talenten, ontwerpers als commerciële merken en labels. Een aantal catwalkshows is ook voor consumenten toegankelijk; zij kunnen via de website van Amsterdam Fashion Week een ticket kopen. Tijdens het catwalkprogramma is er naast gevestigde ontwerpers ook veel ruimte voor opkomende talenten. Zo vindt Lichting plaats: een mode-industrieprijs die sinds 2007 wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende afgestudeerde modestudent. In een catwalkshow presenteren de zeven beste modestudenten van de Nederlandse modeacademies zich aan modepers en -industrie. Daarnaast krijgen jonge ontwerpers krijgen de kans om zich te presenteren in het Fashion LAB-programma. Bij het off schedule-programma, dat plaats vindt op verschillende locaties in de stad, wordt mode verbonden aan andere disciplines als theater, kunst, dans, muziek, film, fotografie en geschiedenis. Volgens berekeningen van FashionUnited verdient de stad Amsterdam zo’n 27,4 miljoen dollar aan Amsterdam Fashion Week.

Wanneer vindt Amsterdam Fashion Week plaats

Amsterdam FashionWeek vindt halfjaarlijks plaats in januari en juli. De eerste editie vond plaats in 2004 in de Westergasfabriek in Amsterdam. De locatie is sinds de start ongewijzigd. Amsterdam Fashion Week is een evenement dat tien dagen duurt, waarbij de laatste vijf dagen gereserveerd zijn voor de catwalkshows. Het off schedule-programma wordt gespreid over alle dagen en vindt plaats op verschillende locaties in de stad.

Waar vindt Amsterdam FashionWeek plaats

Amsterdam Fashion Week vindt plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. De catwalkshows van ontwerpers en labels vinden plaats in de Gashouder, en het Transformatorhuis is het toneel van FashionLAB. Lezingen worden gegeven in het nabijgelegen Westerliefde. Het off schedule-programma vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam, van poppodia en nieuwe hotspots tot musea.

Address

Pazzanistraat 37, 1014 BE
Amsterdam
Website

Amsterdam Fashion Week related news

Credits photo: Peter Stigter