• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • In Beeld: Gespot op de Modefabriek

In Beeld: Gespot op de Modefabriek

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Voor retailers is dit het moment om in te kopen voor lente/zomer 2016. De 39e editie van de Modefabriek ging zondag van start in de Rai in Amsterdam. De beursvloer van de tweedaagse vakbeurs stond weer vol met bekende, maar ook nieuwe (buitenlandse) merken. FashionUnited was aanwezig en maakte een fotoreport van de drie meest opvallende items uit de collecties.

1. Suède

Na de op de jaren zeventig-geïnspireerde trenditems als de trenchcoat en doorgeknoopte minirok, volgt suède in nog meer vormen. Van kokerrokken tot stoere doorknoopblouses en fijne jasjes. Het liefst wel in tan (cognactinten). Gezien bij Adpt, Just Female, By Malene Birger, Modström, Esprit en Rino & Pelle. Adpt is een nieuwe telg uit de Bestseller familie. Het Deense merk - met cleane, trendy kleding voor dames en heren - maakt augustus zijn debuut in de winkel.


Adpt


Just Female


Modström


Esprit


Esprit


By Malene Birger

Rino & Pelle

2. Gekleurd schoeisel

Gespot bij onder anderen Tara Jarmon, Fab, 18/42, Fred de la Bretoniere, Papucei, Blink en G.H. Bass: sneakers, espadrilles en brogues in pastel- of knalkleur. "Ik heb in de afgelopen vijf jaar voornamelijk zwarte schoenen verkocht, maar nu verkopen wij kleur," vertelt de vertegenwoordigster van het Deense schoenenmerk CaShott. Leuk: CaShott verft zijn volledige schoen in de wasmachine voor een dip dye effect. Daarom is ook de zool is gekleurd.


Cashott


Fab


G.H. Bass


Papucei


18/42


Blink

Tara Jarmon

3. Doorgestikt donsjack

In de collectie bij Esprit, Gaastra, Save the Duck, Fortezza, Beaumont, Reset en het nieuwe label 7Seasons. Vaak in klassieke uitvoering, soms met modisch sausje. Bijzonder is een exemplaar van Beaumont: van een afstand lijkt het donsjack - afgewerkt met biesjes die de herrinering oproepen van het klassieke Chanel tweed jasje - uitgevoerd in een denim kwaliteit. Maar schijn bedriegt: de stof blijkt bij aanraking gemaakt van het traditionele lichtgewicht materiaal. Ook Reset presenteert vernieuwende exemplaren met contrasterend stofgebruik en prints.


Beaumont


Beaumont


7Seasons


Fortezza


Reset


Reset


Save the Duck