• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Pitti Immagine lanceert online platform Pitti Connect

Pitti Immagine lanceert online platform Pitti Connect

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen |UPDATE

Modevakbeurs Pitti Immagine introduceert het digitale beursplatform Pitti Connect. Het platform is bedoeld om te netwerken en dient als een marktplaats voor “nieuwe business-mogelijkheden”, meldt Pitti Immagine vrijdagochtend in een persbericht.

Ten tijde van de coronacrisis biedt Pitti Connect exposanten van de Pitti Immagine-beurzen de mogelijkheid om hun zichtbaarheid te behouden en vergroten, om zakelijke contacten te onderhouden en om bestellingen te blijven ontvangen. Middels het platform kunnen exposanten en inkopers met elkaar in contact komen, kunnen vergaderingen worden georganiseerd en kunnen collecties worden bekeken in virtuele showrooms.

“We weten alles van de prioriteiten en uitdagingen waar modebedrijven en -merken op dit moment mee te maken hebben, aangezien we die bij Pitti Immagine ook ervaren,” aldus Raffaello Napoleone, CEO van Pitti Immagine, in het bericht. Agostino Poletto, general manager van de vakbeurs, voegt hieraan toe: “Pitti Connect stelt exposanten niet alleen in staat om alle facetten van hun merkidentiteit beter te communiceren, maar biedt ook geavanceerde functies voor het beheer en de toegang tot de markt en de orderfase.”

Het is niet voor het eerst dat Pitti digitaal gaat. In 2011 introduceerde het de digitale beurs e-Pitti voor een cross channel aanpak. In januari 2013 trok e-Pitti meer dan 190 virtuele stands. Zo'n 7700 producten werden getoond door 54.000 foto's en 1200 video's. 152.000 winkeliers en inkopers uit 100 landen bezochten de digitale beurs. Gemiddeld bekeek elke inkoper 29 pagina's.

“Vergeleken met e-Pitti is Pitti Connect een volledig nieuw digitaal platform, met veel meer geavanceerde functies met betrekking tot netwerken, meetings, videochats en virtuele showrooms,” zo laat een woordvoerder van Pitti Immagine desgevraagd schriftelijk aan FashionUnited weten. “Pitti Connect introduceert functies die op e-Pitti niet bestonden.”

Pitti Connect gaat eind juni actief.

Editors note 16.30 uur: dit bericht is na publicatie gewijzigd. Alinea 4 en 5 zijn aan het artikel toegevoegd. De informatie over e-Pitti ontbrak eerder.

Beeld: via Pitti Immagine

Coronavirus
E-Pitti
PITTI CONNECT
Pitti Immagine
Pitti Uomo
TRADEFAIRSEASON