• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Pitti Uomo neemt veiligheidsmaatregelen

Pitti Uomo neemt veiligheidsmaatregelen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Om de veiligheid tijdens Pitti Uomo te garanderen, komt de organisatie met een aantal maatregelen. De acties zijn bedoeld om ‘aan te sluiten bij het Europese veiligheidsniveau’, waarbij de organisatie samenwerkt met de politie en de locale overheid. Dat meldt Pitti Uomo in een persbericht.

Als eerste vraagt de organisatie aan bezoekers die met de trein komen om hun bagage achter te laten bij de bagagedepot van het Santa Maria Novella Station, omdat er minder capaiteit voor opslag op het terrein zelf zal zijn. Bezoekers moeten een kopie van hun identiteitsbewijs achter laten bij de bagage.

Daarnaast wordt bezoekers om geduld gevraagd bij de ingang van de beurs; er worden namelijk extra controles uitgevoerd, waarbij bezoekers zich moeten identificeren. De medewerkers van Pitti Uomo worden bijgestaan door politie-agenten, die ook metaaldetectoren hebben. Bezoekers kunnen rekenen op controle van tassen en andere bagage, meldt de organisatie.

Om te zorgen dat het geen chaos wordt, zullen er meer toegangspoorten en meer personeel bijkomen. Tevens zullen er meer veiligheidscamera’s worden opgehangen, om alles goed in de gaten te houden. Ook worden auto’s en vrachtwagens die het terrein op willen uitvoerig gecontroleerd. Pitti Uomo verwacht dat de orde niet teveel verstoord zal worden.

In totaal zijn er meer dan 1.205 merken vertegenwoordigd op de beurs, waarvan 44 procent afkomstig is uit het buitenland. De organisatie verwacht 35.000 mensen, waarvan 24.000 inkopers. Zeker 8.660 van 24.000 inkopers zijn afkomstig uit het buitenland (36 procent).

Pitti Uomo