• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Raf Simons presenteert zijn collectie tijdens 90e Pitti Uomo

Raf Simons presenteert zijn collectie tijdens 90e Pitti Uomo

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Voor de 90e editie van Pitti Immagine Uomo presenteert Raf Simons een speciaal evenement, genaamd Florence Calling: Raf Simons. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

“Florence heeft een speciaal plekje in mijn hart,” zegt Raf Simons in een persbericht. “In de loop der jaren ben ik regelmatig teruggekomen om mijn werk te laten zien of om samen te werken aan projecten die mijn gedachten weerspiegelen. Ik ben blij om daar dit seizoen mijn lente-/zomercollectie 2017 te presenteren, evenals een speciaal project dat we aan het ontwikkelen zijn voor Pitti.” De mannenmodebeurs Pitti Uomo vindt plaats van 14 juni tot en met 17 juni 2016 in Florence.

“We zijn allebei blij en trots dat Raf Simons terug komt naar Florence,”zegt Lapo Cianchi, directeur Communicatie en Evenementen bij Pitti Immagine. “Hij is een leidend figuur bij een aantal van de beste evenementen die we tijdens Pitti Immagine Uomo hebben geproduceerd in de afgelopen jaren. (...) We willen graag geloven dat Raf Simons Florence als de ideale context en mogelijkheden ziet om zijn professionele en persoonlijke projecten uit te voeren, en de plek om energie en inspiratie op te doen voor toekomstige inspanningen.”

“Er is ook nog een krachtiger, emotioneel element, een zeer persoonlijke noot,” vervolgt Cianchi. “Ik geloof dat Raf Simons als geen ander persoon in de mode in staat is om de rusteloze geest van de jeugd, diens licht en geluiden te begrijpen, samen met een nostalgie naar de jeugd te grijpen. Dat is een belangrijke en positieve acceptatie van volwassenheid. En dat is de reden waarom hij er zo goed in slaagt om de positieve mythe van de jeugd in nieuwe vormen en manieren te presenteren.”

In 2003 was Simons samen met Francesco Bonami co-curator van de tentoonstelling ‘Il Quarto Sesso. Il territorio estremo dell’adolescenza’. In 2005 vierde hij zijn tienjarig jubileum tijdens het mode-evenement en in 2010 was hij creatief directeur bij de Jil Sander modeshow.

Beeld: Willy Vanderperre

Pitti Uomo
Raf Simons