2016 opnieuw verliesgevend jaar voor Coolcat

Modeketen Coolcat heeft in 2016 een omzetdaling geïncasseerd van bijna 7 procent naar 129 miljoen euro. In thuisland Nederland daalde de omzet met 3,6 procent naar 94 miljoen. Ook het verlies is verder opgelopen naar 18,6 miljoen euro. Een jaar eerder, in 2015, boekte de kledingketen al een verlies van 11,3 miljoen. De EBITDA bleef met 9,8 miljoen euro in de min in 2016 vrijwel gelijk aan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de jaarrekening van het bedrijf van Roland Kahn en diverse media berichten erover.

In een toelichting op de jaarcijfers laat Coolcat weten dat het bedrijf middenin een herstructurering zit. De maatregelen om het bedrijf weer winstgevend te maken brengen echter hoge kosten met zich mee die zichtbaar worden in het verliescijfer. Coolcat bezuinigt onder meer op personeel- en huurkosten. De winkels moeten het met minder medewerkers op de vloer doen en slechtlopende filialen gaan dicht.

2016 opnieuw verliesgevend jaar voor Coolcat

Coolcat middenin herstructurering

In een reactie aan Quotenet laat Kahn weten dat 2016 "heel moeilijk" is geweest. "We hebben veel afschrijvingen gedaan op voorraden en zijn begonnen met een herstructurering om de continuïteit te kunnen waarborgen. Dat is uiteindelijk het belangrijkst." Kahn zegt dat de eerste tekenen "gunstig" zijn, maar ook dat grote onzekerheid heerst bij het bedrijf met hoofdkantoor in Houten. Daarom wil hij geen voorspellingen doen voor het komende jaar. Kahn heeft dit jaar als aandeelhouder van Coolcat 5 miljoen euro bijgestort, bovenop de 10 miljoen die hij vorig jaar extra investeerde in het bedrijf. Daarnaast heeft de vastgoedtak van Roland Kahn een lening verstrekt.

Het herstel van Coolcat blijft achter bij de verwachtingen van het management. Met de ING bank heeft Coolcat afgesproken dat de financiering in ieder geval nog een jaar doorloopt, schrijft Retailnews. Tegen Quote zegt Kahn dat de bank het bedrijf en de familie steunt. Hij is ervan overtuigt dat Coolcat de negatieve resultaten zal kunnen ombuigen.

Coolcat heeft volgens de website 113 winkels, waarvan de meeste in thuisland Nederland (78) zijn gevestigd. Daarnaast is de keten actief in Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg.

Foto's: Campagnebeelden Coolcat

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN