• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 3 procent Inditex aandelen in bezit van JP Morgan

3 procent Inditex aandelen in bezit van JP Morgan

Door May-Anne Oltmans

5 nov. 2015

De Amerikaanse investeerdersbank JP Morgan heeft nieuwe aandelen van Inditex gekocht. Het bedrijf bezit nu ongeveer 3,2 procent van de aandelen van de Spaanse modegigant, bericht Fashionmag.

JP Morgan heeft 99,6 miljoen aandelen in Inditex, die bij elkaar een waarde van 3,4 miljard euro hebben. Uit cijfers van de Spaanse overheidsorganisatie Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) blijkt dat de bank in 2012 nog 2,6 procent van de aandelen van Inditex in handen had. De aankoop van meer aandelen lijkt een verstandige beslissing te zijn geweest, want het dividend op de aandelen is dit jaar 7,5 procent hoger ten opzichte van vorig jaar.

In totaal zal Inditex dit jaar 52 eurocent dividend per aandeel uitkeren, wat neerkomt op een totaalbedrag van meer dan 1,6 miljard euro. JP Morgan zal 25,9 miljoen euro van het bedrijf ontvangen. Volgens Capital Madrid hadden bankiers van JP Morgan de waardestijging van de aandelen in juli al voorspeld.

Het moederbedrijf van populaire ketens als Zara en Bershka doet het op dit moment erg goed. De winst van Inditex lag in de eerste helft van 2015 26 procent hoger dan in het voorgaande jaar, en ook de omzet liet een tweecijferige toename zien.