• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Abercrombie & Fitch verdubbelt winst in Q3

Abercrombie & Fitch verdubbelt winst in Q3

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amerikaanse Abercrombie & Fitch boekte in het derde kwartaal een ruime verdubbeling van de winst naar 41,9 miljoen dollar (39,3 miljoen euro) dankzij verbeterde marges als gevolg van minder kortingsacties en betere kostenbeheersing.

Ondertussen daalde de omzet minder dan verwacht met 3,6 procent naar 878,6 miljoen dollar (825,2 miljoen euro). Het is de kleinste daling in zes kwartalen, hetgeen werd toegejuicht door Wall Street, waar de aandelen van de tienermoderetailer afgelopen vrijdag met 20 procent omhoog schoten. De vergelijkbare omzet daalde met 1 procent, opnieuw minder dan de daling van 2,4 procent die analisten hadden verwacht.

Abercrombie heeft de afgelopen paar jaar te kampen gehad met dalende omzet en populariteit. Het bedrijf moest het gaan opnemen tegen H&M en Zara, die de markt gingen overheersen. Inmiddels heeft Abercrombie het roer omgegooid, nieuw management aangesteld, en het assortiment geüpdatet met meer trendgevoelige producten. Het aantal producten met logo heeft het bedrijf fors teruggebracht en ook de winkelervaring is aangepast met andere muziek en verlichting.

Abercrombie heeft daarnaast de uitgaven flink teruggebracht door minder te stunten met prijzen en de voorraad te beheersen. Het bedrijf zei dat het in het afgelopen kwartaal meer producten had verkocht tegen de volle prijs.

Het bedrijf waarschuwde wel dat het moeizame retailklimaat in het vierde kwartaal van dit boekjaar een rol zou spelen en verwacht geen stijging van de omzet.

Abercrombie & Fitch