Adidas AG heeft de omzet in de eerste zes maanden van het jaar toe zien nemen, maar de resultaten werden wel beïnvloed door de wisselkoersen, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers. Bij gelijke wisselkoersen zag de groep de omzet toenemen met 10 procent, maar bij huidige wisselkoersen is deze groei nog maar 3 procent. In totaal behaalde het moederbedrijf van Adidas en Reebok een omzet van 10,8 miljard euro in het eerste halfjaar.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Het netto inkomen is in het tweede kwartaal verder gestegen zodat in het eerste halfjaar de groei uitkwam op 19 procent. Het netto inkomen kwam neer op 960 miljoen euro. De resultaten van de eerste zes maanden werden volgens het bedrijf gestuwd door het Wereld Kampioenschap voetbal die in het tweede kwartaal plaatsvond.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Bij gelijke wisselkoersen nam de omzet bij Adidas met 12 procent toe. In het tweede kwartaal was voornamelijk groei te zien in de categorieën Sport Performance zoals training, running en football. Waar bij Adidas de omzetten blijven stijgen ziet Reebok de omzet al enige tijd afnemen. In het eerste halfjaar daalde de omzet met 3 procent bij het merk. Al enkele seizoenen speelt de afname van de training en running categorieën het merk parten terwijl de klassieke modellen van het merk juist beter verkopen, aldus het verslag.

In het tweede kwartaal zag Adidas AG de omzet met 4 procent stijgen naar 5,261 miljoen euro. Deze omzet werd gestuwd door een groei in de e-commerce met 26 procent. In West-Europa bleef de omzet gelijk zoals het bedrijf al voorspeld had. China zag de grootste groei, 27 procent.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN