Adidas AG zag de omzet het afgelopen derde kwartaal stijgen met 3 procent, zelfs negen procent bij gelijke wisselkoersen, zo blijkt uit het kwartaalverslag. CEO Kasper Rorsted is positief: “Met deze resultaten hebben we vertrouwen dat we een hoger dan verwachte winstgevendheid zullen bereiken in 2018.”

Het vlaggenschip merk Adidas voerde de omzet op met 10 procent in het derde kwartaal bij gelijke wisselkoersen. De categorieën Training, Running en Sport Inspired leverden een tweecijferige omzetgroei, Sport Performance leverde een omzetgroei iets onder de 10 procent op bij Adidas. Reebok, het tweede merk in het portfolio van Adidas AG zag de omzetten nog steeds teruglopen het afgelopen kwartaal. Het merk rapporteert een omzetdaling van 5 procent bij gelijke wisselkoersen. Adidas AG behaalde als groep een omzet van 5,873 miljard euro. Het netto inkomen in het derde kwartaal komt neer op 656 miljoen euro door een stijging van 19 procent.

Vooral Noord-Amerika, het vasteland van China en Asia-Pacific stuwden de omzetgroei bij Adidas AG. Latijns Amerika en West Europa waren nagenoeg gelijk.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN