Adidas stelt verwachting 2017 bij na sterk tweede kwartaal

De Adidas Group zag in het tweede kwartaal de omzet stijgen met 20 procent. Dankzij de toename heeft het bedrijf hun verwachting voor 2017 bijgesteld.

“We zijn verblijd om opnieuw een succesvol kwartaal te rapporteren,” aldus CEO Kasper Rorsted. “Verkoop en netto-inkomen verbeterde beiden significant. Dit laat zien dat het momentum van onze merken zich doorzet in alle regio’s en kanalen. Vanwege de resultaten van het afgelopen half jaar verhogen we onze verwachting voor 2017. Onze lijnen groeien sneller dan we verwacht hadden.”

Adidas Group verwacht aan het einde van boekjaar 2017 een omzetgroei tussen 17 en 19 procent te kunnen rapporteren. Eerder stond dit percentage nog tussen de 12 en 14 procent. Het netto-inkomen van de groep komt naar verwachting tussen de 1,2 en 1,225 miljard euro uit dankzij een toename tussen de 13 en 15 procent.

Gedurende de eerste zes maanden van 2017 behaalde de Adidas Group een totale omzet van 10,4 miljard euro dankzij een toename van 20 procent. Dit was onder andere te danken aan de verkoop van Adidas Originals en Adidas Neo. De omzet bij Adidas steeg 19 procent en Reebok zag de verkoop met 9 procent stijgen het eerste half jaar. Het netto-inkomen van de groep nam met 21 procent toe tot een bedrag van 809 miljoen euro.

Beeld: Adidas website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN