• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Alibaba investeert meer dan miljard tegen namaakproductie

Alibaba investeert meer dan miljard tegen namaakproductie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Chinese e-commercegigant Alibaba gaat 160,7 miljoen dollar uittrekken om de productie van namaakgoederen tegen te gaan. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt.

In een verklaring laat Alibaba weten: “Dit jaar hebben we onze informatie en initiatieven gedeeld met Chinese overheidsinstanties en hebben we samengewerkt met merken die effectief optreden tegen vervalsers die offline werken. Bovendien blijven we onze technologische hulpmiddelen verfijnen en benutten om vervalsers te tracken en te tracen die op onze platformen willen verkopen, om op deze manier autoriteiten te helpen om het probleem bij de bron aan te pakken.”

Alibaba wordt al langer geprezen om haar inspanningen tegen de verkoop van namaakgoederen. Eerder dit jaar liet de e-commercegigant al weten samen te werken met Kering SA om de verkoop van namaakproducten tegen te gaan, nadat Kering een rechtszaak had aangespannen omdat Alibaba nagemaakte producten zou verkopen.

“Alibaba heeft in samenwerking met Chinese overheidsinstatiens meer dan 1.000 gevallen van vervalsingen opgespport. Als gevolg van de samenwerking zijn er meer dan 400 verdachten opgepakt, waarbij er 200 winkels zijn gesloten die namaakproducten verkochten,” laat het bedrijf weten. Vanaf september dit jaar heeft het bedrijf met 1.137 merken samengewerkt om namaakproducten te verwijderen uit de marktplaatsen van Alibaba.

Alibaba