Amazon ziet omzet met 23 procent stijgen in Q3

Amazon noteerde voor het tweede kwartaal op rij een forse omzetgroei. Dankzij hogere inkomsten in Noord-Amerika zag het e-commercebedrijf afgelopen drie maanden een omzetstijging van 23 procent. Dat meldt The Wall Street Journal.

De totale netto omzet steeg in het derde kwartaal met 23 procent tot 25 miljard dollar. Het grootste gedeelte daarvan is afkomstig van Amazon Web Services, dat ten opzichte van vorig jaar een groei van 78 procent zag. Deze service heeft meer dan een miljoen klanten in 190 verschillende landen en genereerde de eerste drie kwartalen van 2015 een omzet van 5,5 miljard dollar.

Het nieuws komt na een jaar waarin Amazon goodwill terug moest winnen van investeerders die voorheen hun vraagtekens plaatsten bij het gebrek aan winst bij het bedrijf. De aandelenkoers van Amazon is sinds het begin van dit jaar verdubbeld.

Amazon’s omzet in Noord-Amerika, de grootste markt voor de retailer, steeg met 28,3 procent tot ruim 15 miljard dollar in het derde kwartaal. Voor de komende drie maanden verwacht het bedrijf een netto omzetgroei van 14 tot 25 procent te noteren, uitkomend op ongeveer 36 miljard dollar.

Een jaar geleden verkeerde Amazon nog in financiële problemen. Het in Seattle gevestigde bedrijf, dat twintig jaar geleden werd opgericht, gaf meer uit dan het binnen kreeg, wat leidde tot de grootste verliezen in veertien jaar. Toch heeft Amazon in negen van de afgelopen vijftien kwartalen winst geboekt.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN