• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Asos omzet stijgt 30 procent in Q3

Asos omzet stijgt 30 procent in Q3

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Britse online retailer Asos boekte in het derde kwartaal van het lopende boekjaar een omzetstijging van 30 procent naar 500,5 miljoen pond (598,4 miljoen euro). Bij constante wisselkoersen steeg de omzet met 26 procent. Daarmee overtrof het bedrijf de verwachtingen van analisten met ongeveer 23 procent.

De omzet steeg in het Verenigd Koninkrijk met 28 procent, terwijl deze in Europa met 32 procent toenam. In de Verenigde Staten groeide de omzet met maar liefst 53 procent. De totale internationale omzet steeg met 31 procent.

”Ik ben blij met de forse omzetgroei van 30 procent (26 procent bij constante wisselkoersen) in de vier maanden tot 30 juni, dankzij aanhoudende investeringen in onze prijzen en aanbod,” zei topman Nick Beighton in een verklaring. “We verwachten voor dit volledige boekjaar een omzetgroei van zo’n 20 tot 25 procent.”

De retail brutomarge daalde met 180 basispunten ten opzichte van vorig jaar, maar Beighton verwacht dat deze in het volledige boekjaar onveranderd blijft.

Asos telde aan het eind van het derde kwartaal 12 miljoen actieve klanten, een stijging van 24 procent vergeleken met een jaar geleden.

Asos