Bijenkorf reageert op nieuws over ontslagen en kostenbesparing

De Bijenkorf is op de kosten aan het letten. Tenminste, dat meldt het Financieele Dagblad op basis van interne documenten. Zo zouden tientallen mensen zijn ontslagen en is het jaarlijkse Turn on the Lights evenement niet teruggekeerd vanwege kostenbesparing. De Bijenkorf reageert in een statement op de beslissingen horen bij de koers die het bedrijf is gaan varen om te voldoen aan het veranderende consumentengedrag.

Het FD meldt op basis van het interne document dat het aantal fulltime banen is gereduceerd. Dit was onder andere op de marketing- en inkoopafdeling en bij operations. De ene bron meldt tegen de krant dat het gaat om dertig mensen, de ander om zestig mensen. Het niet organiseren van de jaarlijkse Turn on the Lights wordt volgens het FD gedaan vanwege kostenbesparing. De krant wijst op de winst die minder snel groeit en de marges die teruglopen.

Een woordvoerder van De Bijenkorf reageert schriftelijk op het nieuws dat vandaag naar buiten is gebracht door het FD: “Het beeld dat nu wordt geschetst is eenzijdig. Al bijna 150 jaar verrast de Bijenkorf haar klanten met toonaangevende collecties en producten, maar ook met excellente dienstverlening en bijzondere winkelbeleving en bijzondere winkelbeleving. Daarnaast hebben wij recent ons merk, na een succesvolle lancering in België, ook in Duitsland gelanceerd. De Bijenkorf groeit zowel in omzet als in winst.”

Het statement gaat verder met het veranderende klantengedrag, dat de reden zou zijn voor de veranderingen binnen het bedrijf. “De klant verandert en stelt nieuwe eisen aan onze collecties en dienstverlening. Daarom ook verandert de Bijenkorf; wij vernieuwen daar waar nodig en kijken kritisch naar alle investeringen om de groei te realiseren. Dit betekent een keuze voor meer klantbeleving en een sterkere focus op digitale marketing. Dit heeft onder andere tot gevolg dat wij besloten hebben om Turn on the Lights in Amsterdam niet meer te organiseren. De continue vernieuwingen en digitale ontwikkelingen hadden ook tot gevolg dat wij dit jaar goed naar ons personeelsbestand hebben gekeken en bepaald hebben wat nodig is om deze vernieuwingen en ontwikkelingen te realiseren. Om deze reden hebben wij van enkele collega’s in goede harmonie afscheid genomen en inmiddels ook alweer nieuwe collega’s welkom geheten, met andere expertises die passend zijn binnen onze koers.”

Beeld: FashionUnited

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN