• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bjorn Borg rapporteert gemengd resultaat in Q1

Bjorn Borg rapporteert gemengd resultaat in Q1

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Zweedse mode- en sportmodemerk Bjorn Borg boekte in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een omzetstijging van 21 procent naar 158,1 miljoen Zweedse kroon (16,9 miljoen euro), met de meeste groei in ondergoed en schoenen. De brutowinst liep echter terug naar 6,5 miljoen kroon (695.000 euro), vergeleken met een winst van 14,9 miljoen vorig jaar.

De daling van de brutomarge van 56,3 procent naar 50 procent weet het bedrijf aan een hogere volume van afgeprijsde artikelen, een aanpassing in het aanbod in de groothandel en iets sterkere vreemde valuta.

De vergelijkbare omzet in de eigen winkels steeg met 15 procent, terwijl de omzet uit de online verkoop meer dan verdubbelde met 103 procent.

”We zien een positieve tendens in Zweden, Engeland, Finland en Nederland, maar de omzet is in Noorwegen en België iets gedaald,” zei CEO Henrik Bunge, en voegde eraan toe dat hij trots was op de prestaties ‘in zo’n korte tijd’.

Bjorn Borg maakte vorige week bekend dat het bedrijf zijn Britse dochteronderneming had overgenomen. Hierdoor komt het bedrijf dichter bij zijn doelstelling om een verticaal geïntegreerd bedrijf te worden.

Bjorn Borg