• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Brexit: Asos is uit de lucht en Net-a-Porter blokkeert pond

Brexit: Asos is uit de lucht en Net-a-Porter blokkeert pond

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Asos heeft op de dag van Brexit haar webshop gesloten. Volgens de e-tailer komt dat wegens ‘een stroomstoring’ en heeft het niets te maken met Brexit. Webwinkel Net-a-Porter heeft tevens de mogelijkheid om in Britse ponden te betalen uitgeschakeld.

“Ja, de site is down. Dit komt door een stroomstoring in een datacentrum van een derde partij. Dat heeft gevolgen voor andere business in het centrum,” laat een woordvoerder weten. “Ons technische team werkt er hard aan om de service te herstellen, en dat vraagt onder meer het vervangen van beschadigde hardware. Dat is waarom het langer duurt om weer online te komen. We houden onze klanten op de hoogte via social media.” Inmiddels zijn de website en app al 20 uur offline.

Al de hele dag is de website gesloten. "Erm, 'scuse us, we need a little time out. The site isn’t currently available but we’re doing everything we can to get it back up soon!,” was er op de site van Asos te lezen.

Net-a-Porter schakelde vandaag juist de mogelijkheid om met Britse ponden te betalen uit. De prijzen werden wel in ponden weergegeven, maar het lukt niet om ook in de munteenheid af te rekenen.

Volgens de media hebben Asos en Net-a-Porter juist stappen gezet om zich te beschermen tegen eventuele gevolgen van Brexit. Vanochtend stond de koers van de pond op het laagste punt sinds 1985, waardoor het heel goedkoop zou zijn om te winkelen. Tevens is Asos net met de sale gestart. Hoewel Asos het sterk ontkent, is het wel toevallig dat de site er precies uit ligt op de dag die de boeken in gaat als ‘Brexit’.

Asos
BREXIT
Net-a-Porter