• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Brunello Cucinelli verwacht groei in 2016

Brunello Cucinelli verwacht groei in 2016

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Italiaanse luxe modegroep Brunello Cucinelli rapporteerde voor het eerste kwartaal van 2016 een omzetstijging van 9,1 procent en verwacht voor de rest van het lopende boekjaar een ‘gezonde’ twee-cijferige groei van zowel de omzet als de winst.

De omzet bedroeg 121,8 miljoen euro, net boven de 121 miljoen euro die Thomson Reuters had voorspeld.

De omzet steeg in internationale markten, die bijna 80 procent van de totaalomzet vertegenwoordigen, met 9,8 procent. In de Italiaanse thuismarkt nam de omzet met 6,4 procent toe. Europa, met 31,5 procent van de totaalomzet, zag deze met 9 procent stijgen.

De Noord-Amerikaanse markt, met 31 procent van de totaalomzet, boekte een stijging van 9,2 procent, terwijl in China en omgeving een omzetgroei van 11,1 procent werd genoteerd. Dit terwijl veel luxemerken de omzet in China juist zien dalen. China is met ruim 6 procent van de totaalomzet nog een relatief kleine markt voor Cucinelli. De rest van de wereld boekte een omzetgroei van 13 procent.

Cucinelli opende in de periode tien nieuwe boetieks. Inmiddels telt het bedrijf 120 winkels, waarvan 84 eigen monobrand boetieks en 36 monobrand boetieks in beheer van derden.

Brunello Cucinelli