Burberry investeert 70 miljoen euro in nieuwe fabriek

Het Britse luxemerk Burberry (Group PLC) gaat 70 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek in Leeds in het Noorden van Engeland. De fabriek gaat 1000 mensen in dienst nemen, meldt FashionMag.

De nieuwe fabriek zal de productie van Burberry-items verhogen, waaronder de iconische Burberry trenchcoat. De Britse minister van Financiën, George Osborne, is blij dat het Noorden van Engeland er een markt bij krijgt. “Het is een enorme blijk van vertrouwen in onze plannen om Noord-Engeland om te bouwen tot een krachtig gebied.”

Ook vertelt de kanselier dat Noord-Engeland is achtergebleven op Londen en zuidoost-Engeland na het instorten van verschillende industrieën zoals katoen, staal, kolen en mijnen.

De CEO en creatief directeur van Burberry, Christopher Bailey, vertelt aan WWD dat het modehuis met de nieuwe fabriek onder andere investeert in de faciliteiten om de trenchcoat te fabriceren. Volgens Bailey weerspiegelt de jas het massieve erfgoed van Burberry in Engeland.

Dit blijkt ook uit de cijfers van de afgelopen vijf jaar, schrijft WWD. De twee bestaande fabrieken in het Engelse Yorkshire opereren op maximale capaciteit om de jas te kunnen produceren. De nieuwe fabriek geeft Burberry de kans om 200 nieuwe personeelsleden aan te nemen, naast deze personeelsleden gaan er ook bestaande personeelsleden op de nieuwe locatie werken. De bouw van de fabriek start volgend jaar.

Beeld: Burberry

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN