• Home
  • Nieuws
  • Business
  • CBS: Aantal faillissementen detailhandel licht gestegen

CBS: Aantal faillissementen detailhandel licht gestegen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het aantal failliet verklaarde bedrijven in de Nederlandse detailhandel lag in de eerste drie maanden van dit jaar iets hoger dan in dezelfde periode in het jaar daarvoor. In het eerste kwartaal van dit jaar werden in totaal 186 winkelbedrijven failliet verklaard, ten opzichte van 169 faillissementen in het eerste kwartaal een jaar eerder. Dat blijkt uit recente cijfers van het CBS.

Zowel in januari als in februari gingen 65 winkelbedrijven failliet. Zo werd in februari Unlimited Sports Group, eigenaar van sportketens als Aktiesport en Perry Sport, failliet verklaard. In maart gingen nog eens 46 winkelbedrijven ten onder, dat zijn er 6 meer dan in maart vorig jaar.

In totaal gingen volgens de cijfers van het CBS 386 bedrijven failliet. Dat is positief, want in maart vorig jaar werden nog 574 bedrijven failliet verklaard. Ook zijn er vorige maand 93 faillissementen minder uitgesproken dan in februari. In de detailhandel gingen de meeste bedrijven failliet, gevolgd door financiële instellingen en specialistische zakelijke diensten.

CBS
faillissementen