• Home
  • Nieuws
  • Business
  • CBS: Kledingwinkels zetten 0,4 procent minder om in Q3

CBS: Kledingwinkels zetten 0,4 procent minder om in Q3

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Nederlandse detailhandel noteerde in het derde kwartaal van 2019 een omzetstijging van 3,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat rapporteert het CBS op basis van de meest recente kwartaalcijfers.

Het is bijna het zesde jaar op rij dat de omzet elk kwartaal hoger is dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, zo meldt het CBS.

Ondanks de groei in de algehele detailhandel, was de omzetontwikkeling in de modebranche negatief. Kledingwinkels zetten 0,4 procent minder om en schoenenretailers noteerden een omzetdaling van 0,5 procent.

Verder laten de cijfers zien dat de e-commerceverkopen met 17,5 procent sterker groeiden dan de fysieke winkelverkopen. De internetomzet werd met name aangedreven door multichannelers, voor wie internetverkoop plaatsvindt naast fysieke verkoop, waar de omzet 21,7 procent toenam ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Bij e-commercebedrijven, dat zijn postorderbedrijven en webwinkels, was de omzet 14,9 procent hoger dan in het voorgaande derde kwartaal.

Beeld: FashionUnited

CBS
Detailhandel