• Home
  • Nieuws
  • Business
  • CFO Zalando mikt op vervijfvoudiging van omzet: 20 miljard

CFO Zalando mikt op vervijfvoudiging van omzet: 20 miljard

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Als het aan Zalando’s CFO Rubin Ritter ligt, zal de omzet in de komende jaren van 3,7 miljard euro stijgen naar 20 miljard euro. Met zulke omzetcijfers zal Zalando 5 procent van de Europese modemarkt in handen hebben. Dat zei Ritter in een interview met het Duitse Börsen-Zeitung.

De CFO stelt dat Zalando ‘nog maar aan het begin staat’ van diens groei. “De 5 procent in alle categorieën in Europa is te doen,” zegt Ritter.

Vandaag de dag heeft Zalando een aanbod van 150.000 tot 200.000 producten in de webwinkel, maar dat moet in de toekomst richting de 1 miljoen items gaan. Daarnaast benadrukt Ritter dat de ontwikkeling vooral ‘organisch’ moet groeien. Concurrenten zullen niet uit de markt gekocht worden.

Hoewel Zalando flink uitbreidt in aanbod en verschillende nieuwe distributiecentra heeft geopend heeft het e-commerce bedrijf de 1 miljard euro die het ophaalde met de beursgang amper gebruikt. Alle investeringen zijn tot nu toe uit de cashflow gefinancierd. “Dat is de mooiste situatie,” zegt de CFO.

De omzet groeide in de eerste zes maanden van het boekjaar met 31,5 procent naar 1,4 miljard euro. Daarmee koerst Zalando af op een jaaromzet van 4 miljard euro. Er kwamen 960 miljoen bezoekers naar de website, waarvan zeker 18,8 miljoen bezoekers een bestelling plaatsten. Klanten bestelden gemiddeld drie producten met een waarde van gemiddeld 66,20 euro.

Beeld: Zalando

Zalando