• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Christian Dior omzet stijgt 15 procent in Q1

Christian Dior omzet stijgt 15 procent in Q1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Tijdens het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2017, draaide de Christian Dior Group een omzet van 10.4 miljard euro. Dit is een stijging van 15 procent in vergelijking met het eerste kwartaal in 2016.

De stijging is vooral te danken aan een vergelijkingsbasis die goed uitvalt voor het bedrijf. De verkoop in het eerste kwartaal van 2016 was namelijk beïnvloed door de terroristische aanvallen in Parijs in November 2015. Christian Dior Group verwacht dan ook niet dezelfde stijging van de omzet in de andere kwartalen van het jaar.

Christian Dior Couture zag een groei van 18 procent naar een omzet van 506 miljoen euro. Verkoop in de retail nam toe met 19 procent, wat het bedrijf wijt aan de goede ontvangst van de nieuwe Spring/Summer 2017 Ready-to-wear en accessoires collecties. Dit waren de eerste collecties van de hand van Maria Chiuri, de nieuwe creatief directeur van het merk.

Inkomsten vanuit LVMH stegen met 15 procent naar 9,9 miljard. Groei in Europa, Azië en Amerika stuwde de omzet in het eerste kwartaal in dit segment.

Omdat de groep verwacht dat de positieve trend uit het eerste kwartaal niet door zal zetten in de rest van het jaar, meldt het de focus op het ontwikkelen van de merken. Ook wordt gelet op de kosten die het bedrijf maakt en het ontwikkelen van alle producten.

Foto: Dior website

Christian Dior