• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Christopher Bailey verzilvert Burberry aandelen

Christopher Bailey verzilvert Burberry aandelen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Christopher Bailey, de belegerde CEO van modehuis Burberry, heeft bijna 19.000 bedrijfsaandelen ter waarde van 253.000 pond (302.176 euro) verzilverd. De verkoop vond plaats nadat de prijs flink gestegen was als gevolg van het nieuws dat Bailey zijn functie van CEO zou neerleggen en zich zou concentreren op de creatieve leiding van het label. Dat meldt This is Money.

Bailey wordt volgend jaar opgevolgd door de huidige baas van modemerk Céline, Marco Gobbetti, en zal alleen nog als creatief directeur - zijn oorspronkelijk functie onder Angela Ahrendts- fungeren. Ook krijgt hij de titel president van het bedrijf.

Voor investeerders was dit precies het nieuws waarop zij hadden gewacht. Onder Bailey begon Burberry te kwakkelen. Het afgelopen boekjaar rapporteerde het bedrijf een winstdaling van 10 procent en de koers daalde in juni tot zijn laagste punt in vier jaar.

Burberry is van plan het bedrijf flink op te schudden en wil de komende drie jaar 100 miljoen pond besparen. Onder leiding van de ervaren Gobbetti hoopt het bedrijf de winst te stimuleren.

Ook de baas van de Asia-Pacific activiteiten van Burberry, Pascal Perrier, zag zijn kans schoon om met de stijging van de koers een groot aantal aandelen van de hand te doen. Hij verkocht maar liefst ruim 72.000 aandelen voor iets onder de 1 miljoen pond, meldt de Financial Times. De regio heeft behoorlijk geleden onder de dalende koopkracht in China en omstreken.

Burberry