De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) meldt dat sinds het uitbreken van de coronacrisis bijna 129.000 Nederlandse bedrijven uitstel van betaling hebben gekregen van hun bank. Het gaat om een waarde van 2,8 miljard euro, schrijft de NVB vanochtend in een bericht op haar website.

In aanvulling op het bestaande steunpakket voor ondernemers van de overheid hebben banken inmiddels 11 miljard euro extra financiering geboden aan bijna 143.000 bedrijven, stelt de NVB. Twee weken geleden bedroeg deze financiering nog 7 miljard euro, en vier weken geleden 5,4 miljard euro.

Banken hebben nu in totaal 14.000 financieringen verstrekt aan ondernemers. Daarbij gaat het om een totale waarde van 8,6 miljard euro. Van deze financieringen zijn er 3.050 verstrekt met een overheidsgarantie, “met name via de Borgstellingsregeling Midden- en Kleinbedrijf Corona”, aldus de NVB.

“Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen van het kabinet blijft de nood bij veel bedrijven hoog. Ik zie de mensen bij banken daar ook alles voor uit de kast halen en dat zullen we blijven doen,” verklaart NVB-voorzitter Chris Buijink in het bericht.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN