Curator: Faillissement Supertrash 'onafwendbaar'
bezig met laden...
Met de introductie van de kledinglijn ST Studio en het terugkopen van de eigen retaillocaties in 2015 is de directie van Supertrash de mist in gegaan. Volgens de curator ligt daar de oorzaak van het faillissement van het merk in maart van dit jaar. Daarnaast liepen ook de orders van de groothandel terug, zo staat te lezen in het eerste faillissementsverslag dat deze week is gepubliceerd.
ST Studio aderlating
Met de in 2015 gelanceerde ST Studio-lijn wilde het bedrijf een nieuwe, meer volwassen doelgroep aanspreken. Het label werd gepresenteerd als luxer en klassieker dan Supertrash. ST STudio lag ook dichter bij oprichtster Olcay Gulsen zei een woordvoerder toen, maar het was te duur en het merk werd volgens de curator 'slecht ontvangen'. In 2016 werden bestaande Supertrash winkels omgebouwd tot ST Studio retaillocaties. Financieel was het een aderlating. Waar in 2015 nog een winst werd geboekt van 536 duizend euro, sloeg dat in 2016 om naar een verlies van ruim 8,5 miljoen. Ondanks diverse investeringen groeiden de liquiditeitsproblemen van het bedrijf. In 2017 kon het verlies worden teruggebracht naar 2,7 miljoen, maar 2018 was een faillissement volgens de curator 'onafwendbaar'.
De groep anonieme investeerders die in april van dit jaar de doorstart van Supertrash realiseerden, hebben voor de merkrechten 525 duizend euro betaald. Uit het verslag blijkt dat de curator tien biedingen heeft ontvangen en met twee partijen in gesprek is geweest voordat hij het bod van de vennootschap ST.Art accepteerde. De opbrengst van de merkrechten gaat naar de grootste crediteur, de bank die een vordering heeft van 2,6 miljoen euro. Er is nog een vordering van de logistiek partner van 634 duizend euro.
Beeld: Supertrash Facebook