• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Curatoren V&D: “Volgend jaar duidelijkheid over oorzaak faillissement”

Curatoren V&D: “Volgend jaar duidelijkheid over oorzaak faillissement”

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er komt pas in het derde kwartaal 2017 meer duidelijkheid over de oorzaak van het faillissement van V&D. Dat melden de curatoren in het nieuwste faillissementsverslag.

De curatoren zullen op korte termijn starten met de eerste interviews met betrokkenen. Ook zullen er vragenlijsten worden gestuurd aan werknemers, leveranciers en verhuurders van V&D en La Place.

Het onderzoek staat volgens de curatoren ‘nog in de kinderschoenen’, vanwege de ‘omvang en complexiteit van het onderzoek’. Ze doen daarom nog geen inhoudelijke mededelingen over de mogelijke oorzaak van het faillissement. De laatste maanden hebben ze zich vooral beziggehouden met het opzetten van het onderzoek, onder meer door de selectie van beschikbare data.

Er zijn inmiddels 2.500 vorderingen ingediend van partijen die nog geld tegoed zouden hebben van het warenhuis, V&D Holding en La Place. Sommige partijen hebben meer dan één vordering ingediend, aldus de curatoren. In totaal is er voor bijna 500 miljoen euro aan vorderingen ingediend.

V&D