Curatoren willen liquidatieverkoop V&D

Nog een keer door de winkel lopen, met de roltrap naar de eerste verdieping. Als het aan de curatoren van V&D ligt, opent het warenhuis nog een keer zijn deuren om de overgebleven voorraden te verkopen. Dat staat in een brief die de curatoren aan de leveranciers hebben gestuurd, meldt de NOS.

De curatoren houden zich op dit moment bezig met de afhandeling van het faillissement en de failliete boedel. In de brief laten ze weten dat alle winkels vanaf 23 maart gefaseerd open zouden gaan voor drie tot vier weken.

Een aantal leveranciers die eigendomsrecht hebben bedongen krijgen hun goederen terug, maar er zijn ook opkopers voor grote hoeveelheden goederen. De resterende voorraad die daarna nog overblijft zou dan verkocht gaan worden in de warenhuizen. Het gaat om een ‘scenario waar nog geen definitieve overeenstemming over is’ zegt een woordvoerder tegen NOS. Dat hangt namelijk af van de afspraken met leveranciers, verhuurders en personeel.

Uit de brief blijkt tevens dat het bedrijf Gordon Brothers Europe is aangetrokken om het leeghalen van de winkels te organiseren. Het bedrijf is daar in gespecialiseerd. Ook bij het leeghalen van Maison de Bonnetterie zou dit bedrijf ingeschakeld zijn.

Leveranciers kunnen zelf kiezen of ze wel of niet samenwerken met V&D. Het zal niet voor alle leveranciers aantrekkelijk zijn om mee te werken, stelt advocaat Sjoerd Warringa, die leveranciers vertegenwoordigd in de rechtszaak tegen het warenhuis, tegenover NOS. Zo is het niet zeker waar de spullen uiteindelijk terecht zullen komen en ook willen merken niet altijd ‘op bepaalde markten en outlets terecht komen’.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN