De Bijenkorf en vakbond FNV werken aan sociaal plan

De Bijenkorf en FNV bereiden een nieuw sociaal plan voor. Dat schrijft de vakbond in een bericht op haar website. Met het plan wil het warenhuis in de toekomst goed kunnen inspelen op mogelijke wijzigingen in de bedrijfsvoering.

Hoewel er volgens De Bijenkorf momenteel niets concreets aan de hand is, wil de warenhuisketen door middel van het sociaal plan voorkomen dat er bij eventuele maatregelen vertraging optreedt. Daarnaast wil de retailer regelingen voor zijn werknemers die altijd kunnen worden toegepast, onafhankelijk van betrokken medewerkers en organisatieveranderingen.

De Bijenkorf stelde vorige maand al een concept sociaal plan op, wat volgens FNV veel gelijkenissen vertoonde met het voorgaande sociaal plan. De vakbond hield een enquête onder verschillende leden en medewerkers om hen een stem te geven in de ontwikkeling van het plan.

Het eerste gesprek tussen beide partijen vond eind vorige week plaats en richtte zich onder andere op de hoogte van de ontslagvergoeding, het outplacementtraject en de rechten en plichten van ontslagen werknemers. Op 22 december vindt een volgend gesprek plaats. FNV verwacht dat de winkelketen tegen die tijd een nieuw concept sociaal plan heeft opgesteld.

Beeld: FashionUnited

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN