• Home
  • Nieuws
  • Business
  • De nieuwe ‘eenhoorn’ van de mode industrie: StockX is 1 miljard dollar waard

De nieuwe ‘eenhoorn’ van de mode industrie: StockX is 1 miljard dollar waard

Door Marjorie van Elven

bezig met laden...

Scroll down to read more

StockX, een website waarop sneakers, horloges, tassen en streetwear worden behandeld zoals aandelen op de beurs, is de nieuwe ‘unicorn’ (jonge bedrijven die snel worden gewaardeerd op 1 miljard dollar) van de mode industrie.

Het bedrijf uit de Verenigde Staten heeft woensdag 110 miljoen dollar (omgerekend zo’n 97 miljoen euro) opgehaald in een financieringsronde geleid door DST Global, General Atlantic en GGV Capital. Nu is het gewaardeerd op 1 miljard euro. Het nieuws komt negen maanden na de laatste investeringsronde, toen StockX 44 miljoen dollar kreeg om uit te breiden in Europa. Rapper Eminem, acteur Mark Wahlberg en model Karlie Kloss investeren ook in het bedrijf.

StockX wordt maandelijks gebruikt door consumenten uit meer dan 200 landen, waarvan 8 miljoen Amerikaans zijn. Zij genereren iedere dag meer dan 2 miljoen dollar omzet, volgens een persbericht. Het bedrijf zal het geld gebruiken om te groeien in Europa en Azië. Ook zal StockX zijn assortiment uitbreiden en fysieke winkels openen in belangrijke steden wereldwijd.

Met de nieuwe kapitaalinjectie, komt ook een nieuwe CEO. Medeoprichter Josh Lube stapt opzij voor Scott Cutler, die de rol van Senior Vice President for the Americas bij eBay verlaat. Cutler was ook president van de beurs van New York, waar hij toezicht hield op meer dan 1 biljoen dollar aan kapitaalmarktfinancieringen en de beursintroducties van Twitter, Linkedin en Alibaba. Lube blijft bij het bedrijf als lid van de raad van bestuur.

STOCKX