• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Esprit geeft winstwaarschuwing af

Esprit geeft winstwaarschuwing af

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Esprit heeft een winstwaarschuwing voor het tweede halfjaar afgegeven. Het van oorsprong Amerikaanse modemerk verwacht een nettowinstdaling van 42 tot 52 cent. De groep, die in Hongkong gevestigd is, verwacht voor het tweede kwartaal tot eind december een winst van 40 tot 50 miljoen Hongkong dollar (4,4 tot 5,6 miljoen euro), vergeleken met een winst van 95 miljoen vorig jaar.

In het eerste kwartaal van het lopende boekjaar daalde de groepsomzet met 16 procent (tegen constante wisselkoersen) naar 5,4 miljard Hongkong dollar (601 miljoen euro). Duitsland, de grootste markt van het merk, zag de omzet met bijna 14 procent dalen naar 2,5 miljard Hongkong dollar (278 miljoen euro), terwijl in de rest van de Europa de omzet met ruim 17 procent kelderde.

Esprit wijt de dalingen aan het aanhoudende warme weer in Europa en aan de vermindering van de voorraad in China door veroudering van het assortiment in die markt.

Dit is een onverwachte tegenslag voor de groep, die vorig jaar terugkeerde naar winstgevendheid en daarmee dacht zijn vroegere problemen te hebben overwonnen. Topman Jose Manuel Martinez zei echter dat de implementatie van het nieuwe organisatiemodel pas sinds afgelopen juli van start was gegaan en dat de eerste collectie die daar daadwerkelijk profijt van zou hebben de voorjaar/zomer 2015 collectie zou zijn. Deze verschijnt vanaf februari in de winkels.

Esprit