Esprit schendt auteursrecht Scotch & Soda

Volgens de rechtbank van Den Haag heeft Esprit het auteursrecht van Scotch & Soda geschonden. Dit blijkt uit documenten van de uitspraak van de rechtbank.

Scotch & Soda stapte naar de rechter toen in 2015 een kopie van een Scotch & Soda-jas werd aangetroffen in een winkel in Tilburg. Het gaat om een korte gewatteerde jas met capuchon. Dit model wordt al sinds 2012 verkocht door Scotch & Soda. De verkoop van de jas werd in Nederland gestaakt door Esprit, het bedrijf wilde zelfs de winst gemaakt met het item afdragen aan Scotch & Soda, maar Esprit wilde geen onthoudingsverklaring tekenen. Scotch & Soda kwam er later achter dat de jas nog steeds online en in het buitenland verkrijgbaar was, waarop het bedrijf een rechtszaak heeft aangespannen.

De rechtbank oordeelt nu dat er sprake is van een kopie. Echter kan Esprit niet veroordeeld worden voor schending van het auteursrecht in de rest van Europa. Esprit is opgedragen de winst die is behaald met het item in Nederland af te dragen aan Scotch & Soda eveneens als de bestaande voorraad. Ook mag de jas niet meer online in Nederland verkocht worden.

Beeld: Scotch & Soda

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN