• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Fast Retailing overtreft verwachtingen in Q1

Fast Retailing overtreft verwachtingen in Q1

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Japanse modegroep Fast Retailing boekte in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een nettowinststijging van maar liefst 64 procent naar 68,8 miljard yen (488 miljoen euro). Hiermee overtrof het bedrijf de verwachtingen van analisten, die een winstprognose van 48,4 miljard yen hadden gemaakt.

Het bedrijf dankte de grote winststijging aan de beter dan verwachte verkoop van Uniqlo mode in thuisland Japan en in het buitenland, terwijl de zwakke yen de omzet verder stimuleerde.

Uniqlo is druk bezig met een forse uitbreiding in het buitenland, met name in Europa. Naar aanleiding daarvan verwacht Fast Retailing topman Tadashi Yanai dat de nettowinst dit boekjaar wellicht met 34 procent zal stijgen naar 100 miljard yen. Voorlopig houdt het bedrijf zich aan deze prognose tot het een beter beeld krijgt van de ontwikkelingen, zei Fast Retailing.

De omzet van Uniqlo Japan, dat met ruim 48 procent de totale groepsomzet vertegenwoordigt, steeg met 12 procent dankzij grotere vraag naar wintermode. In het buitenland realiseerde de modeketen een omzetstijging van 47 procent. De omzet in Zuid-Korea, China, Hongkong en Taiwan bleek groter dan verwacht, aldus de groep.

Dankzij het gunstige bericht, stegen de aandelen in het bedrijf tot een recordhoogte, meldt persbureau Bloomberg. De aandelen stegen met 4,3 procent naar 46,290 yen.

Fast Retailing
Uniqlo